Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale s-a întâlnit cu membri ai comisiilor de apărare din Senat și Camera Deputaților. Ce subiecte au fost analizate

ro

20 Feb, 2018 15:28 1086 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a întâlnit marți, 20 februarie, la Palatul Cercului Militar Național, cu membri ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților.
 
La întâlnire, alături de ministrul apărării naționale, au fost prezenți șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, precum și șefii statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei și șefi de structuri centrale din minister.
 
Activitatea s-a înscris în seria consultărilor periodice ale M.Ap.N. cu cele două comisii de specialitate ale Parlamentului României și s-a focalizat pe activitățile desfășurate de minister în anul 2017 și perspectiva pentru 2018.
 
Au fost prezentate stadiul îndeplinirii obiectivelor de consolidare a capacității operaționale a Armatei României, pe principalele direcții de efort - reforma structurilor militare, instruirea personalului prin participarea la exerciții naționale și multinaționale, derularea programelor de achiziții și de modernizare a tehnicii de luptă, creșterea calității vieții personalului.
 
O temă principală de discuţie a fost alocarea bugetară pentru Armată de doi la sută din Produsul Intern Brut. În context, au fost prezentate principalele elemente ale programelor de achiziție derulate pe parcursul anului trecut, în condițiile în care aproape 40 de procente din bugetul M.Ap.N. au fost alocate pentru înzestrare, prioritate având cele opt programe esențiale, linie care va fi păstrată și pentru anul 2018.
 
Au mai fost abordate subiecte legate de prezența militarilor români în teatrele de operații, salarizare și alte teme de actualitate ale instituției militare.
 
Ministrul Mihai Fifor a mulțumit senatorilor și deputaților din comisiile de Apărare pentru sprijinul constant acordat Ministerului Apărării Naționale, asigurându-i de maxima deschidere și transparență  a instituției militare în relația cu Parlamentul României.
 
În context, ministrul apărării naționale a salutat votul pozitiv pe care Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților l-a dat, în această dimineață, proiectului de lege pentru realizarea "Capabilităţii de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare".
 

“După ce, ieri, Senatul a aprobat proiectul de lege, se deschide, astfel, calea pentru a supune plenului Camerei Deputaților, ca for decizional, adoptarea acestui important demers legislativ, care va permite atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de stat de tip scrisoare de ofertă şi acceptare pentru achiziţionarea a trei sisteme HIMARS,” a declarat ministrul Fifor. “Demararea acestui program esențial de înzestrare cu tehnică militară de cel mai înalt nivel tehnologic va contribui substanțial la întărirea capacității de apărare a României, va crește interoperabilitatea armatei noastre cu cele aliate și va consolida Parteneriatul Strategic pe care țara noastră îl are cu Statele Unite,” a spus ministrul apărării naționale.

Sursa foto: Facebook/Mihai Fifor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii