Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a participat la autoevaluarea activității Statului Major al Apărării. Ce subiecte au fost analizate

ro

07 Feb, 2018 16:14 1186 Marime text
În prezența ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, şi a șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, miercuri, 7 februarie, la sediul MApN, s-a desfășurat autoevaluarea activității Statului Major al Apărării pentru anul 2017.

Potrivit MApN, pe agenda activității au fost incluse prezentarea stării structurilor din compunerea SMAp, modului de îndeplinire a obiectivelor, problemelor întâmpinate pe parcursul anului trecut, modului de gestionare a acestora, precum şi priorităţile pentru anul 2018.

”Au fost analizate domeniile de responsabilitate din cadrul SMAp - planificarea strategică, dinamica de personal, pregătirea în domeniul managementului crizelor și a situațiilor de urgență, procesul de recrutare și selecție, instruirea personalului, participarea la misiuni şi operații, situația de securitate din zonă, învățământul militar, programele de înzestrare, planificarea și execuția bugetară, elementele de logistică, comunicaţiile şi informatica, medicina operațională, standardizarea, protecția forței și cooperarea interinstituțională cu celelalte componentele ale sistemului de apărare şi securitate naţională” - au transmis reprezentanții MApN.

La finalul autoevaluării, șeful Statului Major al Apărării a transmis mulțumiri personalului militar și civil din subordine pentru tot efortul depus în anul 2017, concretizat în creșterea capacității de luptă a armatei, în concordanță cu cerințele planurilor elaborate la nivel național și Aliat.

Totodată, generalul Ciucă a subliniat importanța continuării activităților demarate în anul 2017 și a punctat obiectivele prioritare ale Statului Major al Apărării pentru anul 2018, printre care a subliniat: continuarea procesului de transformare, reorganizare și adaptare a structurii de forțe, înzestrarea unităților și marilor unități cu echipamente moderne și interoperabile, dezvoltarea capacității de acțiune integrată și interinstituțională, transformarea învățământului militar, crearea condițiilor pentru susținerea participării la misiuni și operații, precum și implementarea angajamentelor militare asumate.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a precizat că “anul 2017 a fost unul bun, cu o alocare bugetară consistentă, o provocare pentru toată lumea și un moment la care Armata României a trebuit să demonstreze maturitate privind cheltuirea cu responsabilitate a banului public. Îmi doresc să readuc în atenție învățământul militar, pentru că resursa umană este o prioritate pentru anul 2018. Echipa pe care o conduc la vârful ministerului este unită, profesionistă și dedicată Armatei României. Felicitări pentru eforturile susținute din anul precendent! Sunt foarte multe lucruri de făcut și în anul 2018, continuăm alocarea a două procente din PIB, fapt ce ne va permite să investim în apărare, dar și să întoarcem importante resurse în economia  națională.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii