Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Mihai Fifor a demisionat. Ce funcţie a primit. Dragnea şi Dăncilă despre fostul ministru. Declaraţia lui Fifor

ro

20 Nov, 2018 00:09 2340 Marime text
În cadrul conferinţei de presă, care a avut loc după terminarea şedinţei de Comitet Executiv al PSD, primul ministru Viorica Dăncilă a declarat că ministrul Apărării Mihai Fifor a demisionat din funcţie şi că în locul lui a fost numit Gabriel Beniamin Leş.

„Mulțumesc tuturor colegilor pentru activitate. Am făcut aceste modificări pentru că întotdeauna e loc de mai bine, pentru că trebuie să răspundem unor provocări noi. Îi mulțumesc domnului Fifor pentru activitate, lasă un minister la cheie”, a spus primul ministru Dăncilă.

Totodată Liviu Dragnea a punctat că „l-am propus colegilor pe Fifor ca președinte interimar al Consiliului național al PSD, cu speranța că va organiza foarte curând departamentele partidului, pentru fiecare minister va fi un departament care va funriza informații, propuneri”.

”Mulțumesc pentru susținere, am încercat să fac un mandat cât mai bun și sper că nu am înșelat asteptările. Am făcut o analiză și am considerat că pot să merg alături de echipa de la partid să pregătim cei doi ani care urmează. Am rugat-o pe doamna premier Dăncilă și președintele Dragnea să fie de acord să îmi depun mandatul și să merg la partid pentru a întări echipa”, a spus şi Mihai Fifor în cadrul aceleiaşi conferinţe.

Despre Gabriel Beniamin Leş


Leș a mai fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, din ianuarie și până în iunie 2017, și a fost secretar de stat pentru armamente, numit de fostul premier Victor Ponta în 2015, dar păstrat și în Guvernul Cioloș.

El a fost viceprimar și director APIA (Agenția pentru Plăti în Agricultură) Satu Mare, este licențiat în economie, dar a făcut și cursuri la Colegiul Național de Apărare.

În prezent este secretar al Comisiei pentru Apărare din Senat.
 
Anterior, Leș a fost secretarul de stat pentru armamente în MApN și conducea Departamentul pentru Armamente, structura ce se ocupă, printre altele, de înzestrarea forțelor armate.
 
Leș a fost numit în această funcție de către Victor Ponta la propunerea lui Mircea Dușa, fost ministru al Apărării, în octombrie 2015. Deși guvernul Ponta a căzut la scurt timp după, Leș a fost păstrat că secretar de stat în MApN și în Guvernul Cioloș.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii