Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România

ro

08 Apr, 2019 20:10 1914 Marime text
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România şi afirmă că tranzacţiile înregistrate de Bursa de peşte au avut o cantitate totală de 5 tone, conform Agerpres.ro

"Din câte spuneau, a fost vorba de cinci tone pe oferta de astăzi (a bursei de peşte, n.red.). În continuare, cei care au primit această sarcină, cei de la Casa de comerţ Unirea, au drumul deschis. (...) În perioada de prohibiţie, ne liniştim cu toţii", a declarat presei Petre Daea, după inaugurarea centrului principal de vânzare a peştelui din Tulcea.


Oficialul guvernamental a subliniat importanţa respectării prohibiţiei generale a pescuitului care va începe pe data de 11 aprilie.

"Perioada de prohibiţie e sfântă şi trebuie să fie sfântă în domeniul pisciculturii. Când ai atacat peştele în prohibiţie, ai afectat perspectiva sectorului. Şi vă dau un calcul, dacă iei din apă un crap cu un kilogram de icre în pântece, ataci perspectiva a 40 de tone de peşte", a menţionat ministrul Daea.


Ministrul Agriculturii şi-a exprimat speranţa ca pescarii să acceseze fondurile europene şi dorinţa ca în perioada de programare 2021-2027 pescarii din România să primească sprijin.

La recomandarea premierului, ministrul Petre Daea urmează să înfiinţeze un grup de lucru care va analiza problemele prezentate luni de pescarii din Delta Dunării. Printre acestea se află reducerea zonelor de reproducere naturală a peştilor, accentuarea fenomenului natural de colmatare din Deltă, lipsa subvenţiilor pentru pescari, creşterea populaţiilor de păsări ihtiofage şi sistemul dificil de autorizare a pescarilor.

"Pentru a face ceva pentru români trebuie să existe consens. Să nu uităm că o lege pentru acvacultură este contestată de dl preşedinte Iohannis. (...) Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu această contestaţie. Dar ca prim-ministru, vom iniţia formarea acelui grup de lucru. Sunt convinsă că nu putem răspunde la toate problemele o dată, dar trebuie să facem paşi importanţi dacă vrem să-i ajutăm pe pescari, pe oamenii din Deltă. Şi eu, la fel ca dl ministru Daea, la fel ca dl preşedinte Teodorescu (preşedinte de Consiliu Judeţean, n.red.) sunt determinată să facem aceşti paşi", a afirmat premierul Viorica Dăncilă.


Şefa Executivului şi oficiali guvernamentali au inaugurat luni Bursa de peşte din Tulcea şi sediul Poliţiei de Frontieră din oraşul Isaccea şi au vizitat şantierul de pe malul tulcean al podului peste Dunăre dintre judeţele Tulcea şi Brăila.

Agerpres.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii