Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Ministrul afacerilor externe a participat, astăzi, la Conferinţa Ministerială a Francofoniei

ro

26 Sep, 2015 18:18 1227 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, astăzi, la Conferinţa Ministerială a Francofoniei, la New York, în marja Adunării Generale a ONU. Reuniunea s-a desfăşurat în prezenţa Secretarului General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Michaëlle Jean, şi a ministrului afacerilor externe al Senegalului, Mankeur Ndiaye.
 
Dezbaterile s-au axat, printre altele, şi pe evidenţierea contribuţiei Francofoniei la dezbaterea şi soluţionarea problemelor globale majore: de la situaţiile de conflict şi fluxurile migratorii, până la impulsionarea dezvoltării durabile şi gestionarea schimbărilor climatice.
 
Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, în intervenţia sa, necesitatea ca „Francofonia să-şi consolideze poziţia în cadrul guvernanţei mondiale politice şi economice printr-o mai bună valorificare a propriilor sale instrumente, îndeosebi în domeniile diplomaţiei preventive, al medierii, al sprijinului acordat proceselor electorale, al soluţionării crizelor şi tranziţiei democratice”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Bogdan Aurescu a asigurat că România acordă prioritate consolidării dimensiunii regionale a Francofoniei, inclusiv în Europa Centrală şi de Est.

UPDATE 1, ora 20.32

De asemenea, tot astăzi, Bogdan Aurescu a avut întrevederi cu Pham Binh Minh, ministrul afacerilor externe din Vietnam, şi Gilbert Saboya Sunyé, ministrul afacerilor externe al Principatului Andorra, care a acceptat o invitaţie în ţara noastră.

Ministrul vietnamez a exprimat interesul țării sale pentru continuarea programului de pregătire a studenților vietnamezi în România, mai ales că mulți dintre cei care au studiat în România ocupă, în prezent, funcții de răspundere în statul vietnamez.

 Sursa foto: www.europafm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii