Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Achim Irimescu despre brânza din România- „Sper ca Europa să înțeleagă faptul că a fost un accident”

ro

18 Mar, 2016 15:43 1242 Marime text
 
Ministrul Agriculturii Achim Irimescu consideră că în cazul contaminării  brânzei cu Escherichia coli este un accident și trebuie să avem încredere în produsele românești.
 
Irimescu a mai menționat faptul că nu deține mai multe informații decât cele apărute în presă referitoare la notificarea transmisă de autoritățile italiene privind brânza de oaie din România.
 
„Sper din tot sufletul ca Europa să înțeleagă faptul că acesta a fost un accident. Dacă a fost rămâne de confirmat, să vedem sigur ce s-a întâmplat acolo, dar foarte important este să avem încredere în produsele românești. Știm cu toții că avem produse de o calitate extraordinară. Sunt și situații când nerespectând standardele până la capăt în anumite zone s-au întâmplat mici accidente, dar sperăm să nu se repete și ca autoritățile să reușească să își facă datoria corespunzător și am toată încrederea în acest sens, astfel ca asemenea situații să nu mai apară”, a afirmat Achim Irimescu, notează agerpres.ro.
 
Ministrul a ținut să menționeze faptul că în cazi unei contaminări, pentru a evita îmbolnăvirea consumatorilor, trebuie chemate la fabrică toate produsele și distruse.
 
În Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autoritățile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România. Italia a transmis această notificare după ce un copil de 14 luni a fost internat într-un spital pediatric din orașul Florența, în Italia, într-un caz probabil de sindrom hemolitic-uremic, provocat de bacteria Escherichia coli (E-coli), posibil după ce a consumat brânză provenită din România, de la SC Brădet, conform unui comunicat al autorităților sanitare locale, conform aceleiași surse.
 
De asemenea, tot astăzi președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Andrei Butaru, a declarat că pe 5 martie Brădet a anunțat retragerea voluntară a tuturor produselor fabricate în februarie, iar în 6 martie a furnizat ANSVSA listele de distribuție, ale clienților din România, unde se găseau 20.364 kilograme, toată cantitatea fiind retrasă și distrusă, și din statele membre: Spania: 10.385 kg, Germania 1.410 kg, Belgia 1.108 și Italia 6.517 kg, mai scrie agerpres.ro. 
 


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii