Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miniștrii român și britanic ai apărării, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

ro

01 Aug, 2018 17:42 3071 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, se va întâlni joi, 2 august, la sediul M.Ap.N., cu ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, care va efectua o vizită oficială în România.

Potrivit MApN, în cursul după-amiezii, miniștrii Fifor și Williamson se vor deplasa în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se vor întâlni cu piloții și personalul tehnic care deservesc cele patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Britanice și cu personalul român din baza militară.
 
Un detașament britanic format din aproximativ 160 de militari (piloți și personal tehnic) execută, în perioada 1 mai - 31 august, misiuni de poliție aeriană întărită cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române. Este a doua oară când un detașament britanic este dislocat în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană împreună cu FAR, primul fiind dislocat în perioada 1 mai – 31 august 2017.

Poliția aeriană întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru asigurarea integrității spațiului aerian al Alianței. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea și adaptarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

Dislocarea avioanelor Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii în România demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii