Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miniştrii de externe NATO se reunesc în cadrul unor discuţii în format Aliat

ro

30 Nov, 2015 20:54 1436 Marime text
 
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa în perioada 1-2 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de externe NATO. Vor avea loc, în acest cadru, o reuniune şi un dineu de lucru în format Aliat, o reuniune dedicată Afganistanului în format Resolute Support Mission (RSM), precum şi reuniunea Comisiei NATO – Ucraina (NUC).
 
Discuţiile în format Aliat se vor concentra asupra situaţiei de securitate din vecinătăţile ‎estică şi sudică ale NATO, precum şi asupra perspectivelor de adaptare strategică a Alianţei la ameninţările şi factorii de risc în continuă evoluţie.
 
Totodată, va fi abordată politica NATO a „uşilor deschise”, miniştrii de externe din statele membre urmând să decidă cu privire la aderarea Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică.
 
Reuniunea Comisiei NATO – Ucraina va aborda ultimele evoluţii de securitate din Ucraina, precum şi modalităţile prin care Aliaţii pot sprijini în continuare partea ucraineană.
 
Reuniunea dedicată Afganistanului  urmează să ia decizii referitoare la continuarea misiunii Resolute Support şi va dezbate modul de abordare al NATO în relaţia cu partea afgană, în viitor.
 
În marja ministerialei NATO, şeful diplomaţiei române va avea întâlniri bilaterale cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu omologi din state membre NATO şi din ţări partenere ale Alianţei.


Sursa foto: analize.cuvantul-ortodox.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii