Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor publică o fotografie, din 1968, cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Iată explicația

ro

22 Feb, 2016 08:30 3738 Marime text
 
În acestă dimineață Ministerul Transporturilor a postat pe pagina sa de Facebook ”o fotografie, din 1968, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogalniceanu Constanţa”.

Oficialii de la Transporturi, spun mai departe, că astăzi, aeroportul deţine o platformă reabilitată prin intermediul unei finanțări nerambursabile din fonduri publice, acordată de Autoritatea de Management în cadrul POS-T 2007-2013, Axa prioritară 2 - Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport, inagurată în noiembrie 2015.

Despre aeroport
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța (IATA: CND, ICAO: LRCK) este, potrivit wikipedia.org, un aeroport din România, membru permanent A.C.I. Europe și al Asociației Aeroporturilor din România (AAR).
 
Amplasat în partea de N-NV a municipiului Constanța, aeroportul deține o poziție geo-strategică importantă față de obiectivele economice de interes național și internațional, fiind situat la 26 km de Constanța, la 14 km de Canalul Dunăre-Marea Neagră și la aproximativ 100 km de Delta Dunării. De asemenea, aeroportul are conexiuni cu importante căi de transport rutier (drumurile europene E60 și E67), transport feroviar (magistrala de cale ferată București-Fetești-Constanța). Datorită amplasării, el poate deveni un important aeroport de tranzit pentru transportul aerian de mărfuri către Orient și Asia.
 
Aeroportul este deschis permanent traficului aerian, pe întreaga perioadă a anului și dispune de următoarele facilități: parcare autovehicule 150 de locuri, snack–bar, rent a car, taxi, transport pentru pasageri aeroport-gară, agenție de turism, securizare bagaje, exchange office, ATM, automat de schimb valutar, Internet wireless gratuit, sonorizare ambientală, telefoane publice, automate cafea și băuturi răcoritoare, cabinet medical non-stop, facilități mama și copilul, facilități persoane cu dizabilități, zonă magazine, companii de curierat.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii