Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății vrea să introducă sancțiuni pentru cei care nu merg la doctor

ro

06 Apr, 2015 09:16 1145 Marime text
Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat pentru emisiunea „După 20 de ani“ de la Pro TV că insituția pe care o conduce vrea să introducă sancțiuni pentru românii care nu merg să se consulte la medicul de familie, cel puțin o dată la trei ani. Bănicioiu a subliniat că în acest fel sistemul medical va avea de câștigat, deoarece vor putea fi prevenite sau tratate din timp anumite boli care uneori ajung pra târziu la medic, potrivit romanialibera.ro. 

„Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim că persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești, în sensul că, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de față mare parte din afecțiunile oncologice numai în stadii foarte avansate"

Nicolae Bănicioiu nu a dori să spună exact la ce tip de sancțiuni se referă, însă a asigurat că măsurile luate vor fi dure. 

„Nu vreau încă să pronunț sancțiunile, vor fi sancțiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne' dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să știe că trebuie să mergi minim o data la 3 ani, că să-ți faci o investigație completă: analize plus consult la medicul de familie", a mai spus ministrul Sănătății.


Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: fanatik.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii