Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății a eliminat copia legalizată din procesul de recunoaștere a calificărilor

ro

19 Sep, 2016 19:23 1474 Marime text
Medicii și farmaciștii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie să prezinte la Direcțiile de Sănătate Publică copii legalizate după documente.

Astfel, pentru a fi recunoscute calificările românești în celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist și farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale următoarelor documente:
  • Diploma de licență, respectiv diploma de medic, medic dentist / medic stomatolog sau farmacist;
  • Foaia matricolă a diplomei de licență sau după caz a diplomei de  medic, medic dentist / medic stomatolog sau farmacist;
  • Diplomă de bacalaureat;
  • Carnet de rezident;
  • Carte de muncă;
  • Documentele de schimbare a numelui (ex. Certificat de căsătorie)
  • Contract/ contractele individuale de muncă/ contractele de voluntariat și sau/ actele adiționale ale acestora.

„La depunere, copiile nelegalizate vor fi însoțite obligatoriu de originale și vor fi certificate sub semnătură de persoana desemnată din cadrul DSP să primească aceste dosare. După certificare, originale se restitue titularilor. În cazul în care o persoană aduce totuși o copie legalizată după document, atunci instituția administrației publice centrale este obligată să o accepte. Solicitanții au în continuare obligația de a depune celelalte acte necesare eliberării documentelor de conformitate în formatul solicitat și până în prezent”, conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, conform sursei citate, în cazul solicitanților care prezintă documente emise de alte state membre ale UE sau state terțe (ex. Diplomă de bacalaureat, certificat de căsătorie, etc.) acestea vor fi însoțite de traducerea în original în limba română.

De menţionat că măsura intră în vigoare de mâine, 20 septembrie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii