Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Justiţiei a publicat proiectul prin care va fi eliminată reducerea pedepselor deţinuţilor care scriu cărţi

ro

29 Jan, 2016 23:34 1911 Marime text
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a publicat, astăzi, proiectul de ordonanța de urgență prin care va fi eliminată posibilitatea deținuților de a-și micșora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică scrisă în închisoare, informează România TV.
 
Actul normativ care ar urma să fie adoptat în ședința de guvern de săptămâna viitoare prevede abrogarea articolului 96, litera f, din Legea 254/2013.
 
„Voi merge mai departe cu ordonanța de urgență și o să o pun pe site, nu am obligația să fac o consultare, dar, pentru că subiectul e de interes, o să o pun în consultare vineri și va fi tot weekend-ul acolo. (…) Voi argumenta pe discriminare. E discriminatoriu să răsplătești munca intelectuală mai mult decât munca fizică, și pe elemente de drept comparat. Nu există stat membru în care să avem asemenea dispoziție", a declarat ministrul Justiției.
 
În document se arată că, mai ales în perioada 2014-2015, s-a înregistrat o creștere fără precedent a numărului lucrărilor științifice elaborate și publicate de către persoanele condamnate aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. S-ar fi ajuns, astfel, la „deturnarea prevederilor legale de la scopul lor legitim, precum și la practicarea de către unii beneficiari ai dispozițiilor legale (...) a unui adevărat abuz în utilizarea frecventă a acestor beneficii, generând în practică, nu numai oprobiul opiniei publice, dar și scurtarea considerabilă a pedepselor, fără ca scopul general al acestora să mai poată să ajungă să fie considerat atins".
 
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii