Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Finanțelor și cel al Sănătății și-au publicat noile structuri de personal

ro

23 Jul, 2013 18:03 1615 Marime text
Ministerul Finantelor si cel al Sanatatii au anunat cate posturi vor desfiinta din propriile structuri, dupa ce Guvernul a aprobat, inca din iunie, un act normativ care prevede restructurarea locurilor libere din administratia publica. Astfel, ministerele au lansat in dezbatere publica doua proiecte prin care cadrul actual de organizare si functionare al acestora va putea fi corelat cu dispozitiile ordonantei privind reorganizarea administratiei publice.

Desfiintarea locurilor libere din administratia publica a fost anuntata in luna iunie, cand Guvernul a aprobat OUG nr. 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor.
 
Potrivit actului normativ aflat in vigoare, se vor desfiinta posturile vacante din ministere, institutiile si autoritatile publice aflate in subordinea Guvernului. In urma reorganizarii, numarul total al functiilor de conducere din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice trebuie sa fie de maximum 12% din numarul total al posturilor aprobate.

De asemenea, actul normativ mai prevede ca zece ministere vor aplica o reducere de 4% a posturilor ocupate.

Sursa: Avocatnet.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii