Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei caută spaţii de cazare pentru refugiaţi

ro

08 Sep, 2015 16:18 1463 Marime text
Inspectoratele judeţene din ţară şi universităţile au primit, astăzi, de la Ministerul Educaţiei solicitarea de a transmite o situaţie a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor şi în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, în cazul în care numărul acestora ar fi mai mare decât capacitatea de cazare din cele şase centre pentru imigranţi. Ministerul Educaţiei a solicitat să nu fie afectat procesul de învăţământ.
”Ministerul Educaţiei răspunde la toate solicitările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. (...) Ministerul Educaţiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare şi consiliere psihologică”, au declarat reprezentanţi ai Ministerului.
Universitatea Bucureşti va putea pune la dispoziţia refugiaţilor, dacă va fi nevoie, 80 de locuri de cazare în căminele din Măgurele şi va putea acorda şi consiliere psihologică, în timp ce Universitatea de Medicină şi Farmacie nu are locuri de cazare disponibile.
Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, azi, că în căminele şcolare din localităţi ale judeţului ar fi locuri libere, dar că nu se pot amesteca refugiaţi cu fete sau băieţi care sunt cazaţi în internatele respective. În judeţul Suceava, funcţionează, în municipiul Rădăuţi, Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil.
Nici Universitatea "Ştefan cel Mare” din Suceava nu poate caza refugiaţi, în condiţiile în care toate cele aproximativ o mie de locuri din căminele studenţeşti sunt ocupate, iar o parte dintre studenţii care nu au mai prins locuri pot obţine cazare în cămine şcolare, în baza unei convenţii cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la finalul şedinţei de coaliţie, că poziţia expimată de preşedintele Klaus Iohannis legată de primirea refugiaţilor în România este foarte "clară", respectiv statul român poate primi maximum 1780 de imigranţi.

sursa foto: likewebs

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii