Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul de Interne, învins de poliţişti! Iată decizia magistratilor

ro

21 Jun, 2016 09:12 3186 Marime text
SPR Diamantul a castigat definitiv, la Curtea de Apel Bucuresti, in contra MAI si IGPR, cheltuielile de transport international in valoare de 5500 dolari, pentru membrul nostru Tatulescu Florin, politist ce s-a aflat in misiune internationala de politie, in HAITI.

„Tuturor politistilor participanti la misiuni internationale le este cunoscut ca exista la nivelul MAI o gasca de( ...) ciudosi pe "averea" pe care isi inchipuie ei ca o strange un " misionar", din economiile facute cu diurna de misiune. Acesti zgarciti in uniforma din Aparatul Central si-au facut astfel o profesiune de credinta in a lipsi pe politistii trimisi in misiuni internationale, de unele intre drepturile patrimoniale si nepatrimoniale ce le sunt legal recunoscute“, potrivit sprdiamantul.ro.

„Dintre cele mai cunoscute, amintim problemele legate de concediul post-misiune si de de cheltuielile de transport international, o data la 6 luni de misiune. Eh, uite ca politistul Tatulescu nu a vrut sa vina acasa, traversand oceanul Atlantic cu piroga (...). Incurajam pe toti membrii nostri ce s-au aflat in misiuni internationale e politie si au fost lipsiti e dreptul legal la restituirea cheltuielilor legale de transport international, sa ne contacteze pentru obtinerea drepturilor restante la restituirea cheltuielilor de transport, pe calea actiunii judecatoresti“, conform sursei mai sus citate.

Decizia Tribunalului Bucureşti

17.11.2014 - Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a MAI, ca nefondată. Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Tătulescu Nicolae Florin împotriva pârâţilor MAI şi IGPR, cu citarea în cauză a CNCD. Obligă pârâţii MAI şi IGPR în solidar, la plata către reclamant a sumei de 5584 USD, echivalent în lei la data plăţii efective. Respinge cererea reclamantului în contradictoriu cu aceiaşi pârâţi de plată a daunelor în sumă de 5000 lei, ca nefondată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi. Document: Hotarâre  7512/2014  17.11.2014

Decizia Curţii de Apel Bucureşti

15.06.2015 - Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.06.2015. Document: Hotarâre  3406/2015  15.06.2015
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii