Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul de Externe susţine libera circulaţie a românilor în Marea Britanie

ro

29 Nov, 2014 22:02 1693 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de discursul susținut vineri de premierul britanic, David Cameron, pe tema "controlului migrației" și susține susține intangibilitatea principiului liberei circulații a persoanelor, arată MAE într-un comunicat de presă.
 
MAE precizează că autoritățile române au fost, în prealabil, informate de David Lidington, ministru de stat pentru Europa, asupra discursului premierului britanic pe tema controlului migrației și mobilității europene spre Marea Britanie, în cadrul unei convorbiri cu omologul său, secretarul de stat pentru afaceri europene în MAE, George Ciamba. În cadrul convorbirii, conform comunicatului, partea română a susținut intangibilitatea principiului liberei circulații a persoanelor și interconexiunea acestuia cu celelalte libertăți fundamentale ale UE. Partea română a evidențiat, totodată, că o serie de studii realizate atât de Comisia Europeană, cât și de Marea Britanie indică faptul că mobilitatea are efecte economice pozitive asupra economiilor statelor gazdă.

 
În ceea ce privește prevenirea eventualelor abuzuri de liberă circulație, MAE precizează că Decizia recentă a Curții de Justiție a UE în cazul Dano a confirmat că legislația Uniunii Europene conține garanțiile necesare pentru prevenirea acestora.
 
MAE reiterează și cu această ocazie, așa cum a făcut-o și în cadrul convorbirii secretarului de stat pentru afaceri europene cu ministrul britanic de stat pentru Europa, menținerea poziției principiale ferme a României de sprijin pentru aplicarea integrală a principiului liberei circulații a persoanelor, așa cum este acesta prevăzut în tratatele UE și dezvoltat în legislația europeană secundară și legislațiile naționale ale statelor membre. MAE subliniază faptul că, anterior oricărei intenții de schimbare a legislației, este necesară epuizarea posibilităților oferite de toate aceste paliere ale cadrul juridic actual.
 
În comunicat se mai spune că MAE va urmări, în continuare, măsurile concrete care vor fi propuse de Marea Britanie, precum și orice alte propuneri care ar putea modifica actualul echilibru european în materie de liberă circulație a lucrătorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii