Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Culturii vrea să achiziţioneze din nou "Cuminţenia Pământului"

ro

26 Feb, 2019 14:53 1830 Marime text
Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a declarat marţi, la o conferinţă de presă, că discuţiile cu proprietarii sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi privind achiziţionarea acesteia de către statul român vor fi demarate odată ce bugetul va fi aprobat.
 
"Vom demara discuţii cu proprietarii acestui obiect de artă extraordinar imediat după ce vom avea aprobat bugetul. În momentul în care nu ai aprobat bugetul, te duci şi discuţi pe mulţimea vidă", a declarat marţi ministrul Daniel Breaz, scrie News.ro, preluat de România TV.

Ministrul a explicată că există anumite capitole din buget unde sunt prevăzuţi bani „tocmai făcând un studiu asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla în acest an”.

„Bineînţeles, pe lângă «Cuminţenia Pământului» pot să apară şi alte oportunităţi pentru anumite opere de artă. Deci, am prevăzut bani pentru ca la un moment dat să putem cumpăra aceste opere de artă”, a completat Breaz.

El a mai spus că banii donaţi prin Trezorerie pentru cumpărarea „Cuminţeniei Pământului” au fost restituiţi în proporţie de 99%. „Suntem în negocieri cu băncile, cu companii de telefonie mobilă, şi, până la finalul anului, vom returna integral aceste sume”, a mai spus Breaz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii