Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Agriculturii primeşte cei mai mulţi bani la a doua rectificare bugetară

ro

22 Oct, 2015 07:53 1401 Marime text
După a două rectificare bugetară a anului, care va fi aprobată într-o şedinţa extraordinară a Guvernului de vineri, cei mai mulţi bani, aproximativ 769,5 de milioane de lei, se vor îndrepta către buzunarele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale. Însă, Ministerul Transportului va pierde 1,61 milioane de lei, iar Ministerul Energiei va avea buzunarele uşurate de 108 milioane de lei. În total, potrivit noii rectificări bugetare, 11 ministere vor avea bugetele mărite, aşa cum arată Notă de fundamentare a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă, potrivit Agerpres.
 
Banii primiţi de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale vor fi folosiţi pentru plata titlurilor executorii, a subvenţiei pentru motorină, a cheltuielilor pentru îmbunătăţiri funciare, a investiţilor, dar şi pentru fonduri externe nerambursabile. Alte 300 de milioane de lei vor fi orientate spre plata despăgubirilor acordate agricultorilor care au fost afectaţi de seceta severă din perioada aprilie-septembrie 2015.
 
Un alt minister care a tras lozul mare la nouă rectificare bugetară este cel al Fondurilor Europene. Ministerul Fondurilor Europene va avea în plus 729,6 milioane lei pentru finanţarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile. În vreme ce, MApN va avea un plus 558,1 milioane lei pentru achiziţii şi reparaţii la tehnică militară şi cotizaţii la organisme internaţionale, conform HotNews.ro
 
Sursa foto: Stirile ProTV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii