Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii români şi cei americani se antrenează la Marea Neagră

ro

23 Oct, 2014 13:19 1951 Marime text
Astăzi, pe Marea Neagră, are loc un exerciţiu militar la care participă marinari români şi americani. Antrenamentul este organizat în contextul escalei efectuate în Portul Constanţa de nava de comandament Mount Whitney şi distrugătorul Cole, din componenta Flotei a VI-a a SUA, dislocată în Marea Mediterană, potrivit Agerpres.
 
Desfăşurat sub egida parteneriatului româno-american, Black Sea Resolve reprezintă un exerciţiu programat a se desfăşura în apele teritoriale româneşti, în spiritul dezvoltării bunei cooperări şi creşterii nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră. Exerciţiul presupune căutarea şi localizarea de submarine, precum şi identificarea şi urmărirea ţintelor aeriene.

Fortele Navale Române vor participa la aplicaţie cu fregata Regele Ferdinand, nava purtătoare de rachete NPR Pescaruşul, două aparate de zbor IAR 330 Puma Naval şi o echipă a Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, ce va desfăşura acţiuni specifice procedurilor de interdicţie maritimă. Scenariul exerciţiului implică şi acţiunea a trei avioane de vânătoare MIG-21 LanceR, din structura Forţelor Aeriene Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii