Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:34 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Militarii decedaţi în Afganistan sunt din Constanţa (video)

ro

23 Sep, 2013 11:03 3173 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu și la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care și-au pierdut viața sub culorile Drapelului național, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării naționale a înaintat Președintelui României propunerea de decorare a celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Luni, 23 septembrie, la ora 14.00, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Mai citeşte şi

Ceremonie militara in memoria celor decedati in accidentul aviatic de la Tuzla


Conducerea ministerului își exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi militari și este alături de familiile greu încercate.

UPDATE:

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Militarii români din Forţele pentru operaţii speciale acţionează în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului.

UPDATE 1:

Trupurile lor ar urma să fie repatriate luni.

"Dacă e un zbor spre Europa, îi aducem azi, dacă nu, voi trimite tot azi un avion militar din ţară spre Afghanistan spre a-i aduce în ţară", a declarat Mircea Duşa, adăugând că cei doi vor fi înaintaţi post-mortem în gradul de sublocotenent. Şeful Armatei a subliniat că familiile soldaţilor vor fi sprijinite financiar în limitele prevăzute de lege şi că toate cheltuielile pentru repatriere şi înmormântare vor fi suportate de Ministerul Apărării.

Ti-a placut articolul?

Comentarii