Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti" Constanța participă la exerciţiul multinaţional AGILE SPIRIT-17

ro

01 Sep, 2017 15:43 1923 Marime text
Un detașament constituit din 45 de militari ai Forţelor Terestre Române aparţinând Batalionului 911 „Capidava”/Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" participă, în perioada 1-15 septembrie, la exercițiul multinațional "Agile Spirit 17", ce se va desfășura în Poligonul Orpholo din Georgia.

Exerciţiul este organizat în cadrul „Black Sea Rotational Force 17” (BSRF – 17), şi are ca scop antrenarea în comun în vederea creşterii nivelului de interoperabilitate pentru participarea la operaţii întrunite şi multinaţionale. La exerciţiu mai participă şi militari din Armenia, Bulgaria, Georgia, Letonia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Militarii participanți vor executa antrenamente în comun cu partenerii, trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, deplasări în câmpul tactic, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control.

BSRF – 17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului.

Sursa foto: mapn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii