Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:00 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar român, mort în Afganistan

ro

10 May, 2011 09:33 1256 Marime text
Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie 'Neagoe Basarab', a căzut la datorie azi, în jurul orei 06.00, în provincia Zabul din Afganistan.Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis, marţi,AGERPRES, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu a decedat.

Militarul, în vârstă de 28 de ani, era necăsătorit.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Cătălin-Ionel Marinescu, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii