Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar român, condamnat la închisoare. Mai multe tone de motorină au fost sustrase de la unitatea militară la care era angajat

ro

03 Nov, 2018 10:34 7862 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Iași au condamnat un plutonier adjutant în rezervă la doi ani de închisoare cu suspendare, găsit vinovat de delapidarea a peste 13 tone de combustibil de la o unitate militară din Vrancea. Potrivit Adevarul.ro, militarul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi în ianuarie 2018, fiind acuzat că, pe când era şef de depozit în cadrul UM 01333, şi-ar fi însuşit cantităţi impresionante de motorină, cauzând un prejudiciu de aproape 80.000 de lei
 
Paguba a fost descoperită în 2016, cu ocazie unui control, când s-au verificat amănunţit documentele contabile ale unităţii.
 
Instanța a dispus condamnare cu suspendare deoarece „inculpatul nu a mai fost condamnat, are o bună caracterizare din societate şi că pe perioada cât a fost cadru militar activ are caracterizări bune”.
 
Conform sursei citate, în 2014, militarul a primit 6 luni de închisoare cu suspendare de la acelaşi Tribunal Militar Iaşi, fiind găsit vinovat de neglijenţă în serviciu, după ce ar fi dispărut 8 tone de motorină. Din lipsă de probe, tot în 2014, Curtea de Apel Militară Bucureşti l-a achitat pe militar şi a dat posibilitatea unităţii militare de a recupera prejudiciu de la acesta.

Adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii