Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar rănit grav în timpul serviciului de pază. Are arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului

ro

09 Nov, 2016 21:21 1272 Marime text
Un militar din cadrul Bazei sprijin logistic „Muntenia” a suferit un accident în timpul serviciului de pază, astăzi, în jurul orei 16.00, la Cabana militară de instruire Cheia.

Accidentul a survenit pe timpul punerii în funcțiune a instalației de încălzire, procedură care intra în atribuțiile de serviciu ale militarului.

Caporalului clasa a III-a Georgel Guță, în vârstă de 31 de ani, angajat al MApN din anul 2009, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgență 112, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) din București.

Pacientul a fost evaluat, în jurul orei 18.50, la Unitatea de Primire Urgenţă a SUUMC, de către o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialişti în: urgenţă, ATI, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ORL, oftalmologie şi pneumo-ftiziologie.

În urma consultului de specialitate, echipa medicală a constatat că pacientul are arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, cu interesare facială, torace anterior şi posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare şi inferioare, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare.

În urma investigaţiilor clinice şi paraclinice şi după asigurarea suportului ventilator necesar, bronhoscopia cu lavaj şi reechilibrarea volemică s-a dispus intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură și a  plăgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie.

Ulterior intervenţiei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat în Secția de ATI, acesta necesitând tratament post-operator de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică și hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stress, nutriţie peros.

Starea pacientului este foarte gravă, cu prognostic rezervat.

Cazul este cercetat de către Parchetul Militar. De asemenea, comandantul Bazei a numit o comisie pentru investigații de ordin administrativ cu privire la producerea evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării medicale a militarului accidentat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii