Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militanţii Stat Islamic au zeci de mii de conturi Twitter

ro

06 Mar, 2015 22:06 1094 Marime text
Rețeaua de socializare Twitter găzduiește în prezent cel puțin 46.000 de conturi ale unor membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează ediția online a postului BBC, citând un studiu american, preluat de Mediafax.
 
Această cifră corespunde ultimului trimestru din anul 2014, iar la ora actuală numărul conturilor de Twitter aparținând jihadiștilor ar putea fi mult mai mare, probabil chiar dublu, se mai menționează în raportul intitulat The Isis Twitter Census, elaborat de JM Berger, expert la Brookings Institution, și de Jonathon Morgan, specialist în tehnologia informației.
 
Cele mai multe dintre aceste conturi au fost create în anul 2014, fapt care sugerează o creștere abruptă a numărului lor în ultima vreme. În ultimele luni ale anului trecut, Twitter a șters circa 1.000 din aceste conturi, dar este posibil ca unii dintre titularii acestora să-și fi creat altele.
 
În document se arată că cei care au creat astfel de conturi sunt localizați de obicei în zonele din Siria și Irak controlate de gruparea Statul Islamic. De asemenea, trei sferturi dintre ei postează în limba arabă, iar circa o cincime folosesc și limba engleză. În medie, ei au fiecare circa 1.000 de urmăritori pe rețeaua de socializare.

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii