Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Islamic a găsit soluţia pentru misiunile sinucigaşe militanţii bolnavi de SIDA!

ro

23 Aug, 2015 13:59 1503 Marime text
 
Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) plănuieşte să trimită militanţi infectaţi cu virusul HIV în misiuni sinucigaşe, potrivit ARA News, preluată de Europnews. Agenţia de ştiri kurdo-siriană, care citează surse medicale locale, scrie că cel puţin 16 luptători SI au fost diagnosticaţi cu SIDA în oraşul al-Mayadeen din provincia siriană Deir ez-Zor (est).
 
Potrivit agenţiilor de ştiri, militanţii (printre care se află şi străini) sunt ţinuţi în prezent în carantină într-un spital local, după ce ar fi fost infectaţi cu HIV de către două femei marocane. Agenţia de presă, pentru care lucrează un grup de jurnalişti şi activişti media care relatează din interiorul Siriei şi din străinătate, au dezvăluit că liderii SI plănuiesc să-i folosească pe aceşti militanţi ca atacatori sinucigaşi.
 
Un militant indonezian, care i-a transmis în urmă cu câteva luni virusul HIV sclavei sale sexuale yazidi, a fost executat de către gruparea teroristă în provincia siriană Hasakah. Potrivit unor informaţii, militantul donase sânge unui spital aflat sub controlul SI, în regiune, înainte să fie diagnosticat cu SIDA. Sclava sa sexuală yazidi a fost vândută ulterior altor membri SI. Se spune că femei yazidi, violate în mod repetat, au fost luate ca soţii sau scalve sexuale de către luptători SI. Cele câteva care au reuţit să evadeze sunt, după cum spun jurnaliştii de la ARA News, puternic traumatizate de acest coşmar.



sursa foto: newsweeks.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii