Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miliardari. Din fotbal Profitul Cupei Mondiale

ro

13 Aug, 2014 22:36 1949 Marime text
Două miliarde de dolari. Atât a strâns în conturi FIFA în urma Cupei Mondiale, organizată de Brazilia. O sumă „normală” pentru federaţia internaţională de fotbal mai ales că aceeaşi bani au fost obţinuţi şi în urma turneului de acum patru ani, din Africa de Sud, scrie realitatea.net.
 
Cu toate că nu a apărut un raport oficial al FIFA, ziarul financiar Handelsblatt, citat de ProSport a publicat primele cifre aproximative după Cupa Mondială. În total FIFA a avut încasări de 4,4 miliarde de dolari, iar profitul a fost de 2 miliarde. La fel ca în urmă cu patru ani. Atunci încasările au fost mai mici cu 400 de milioane de dolari, dar profitul a fost acelaşi.
 
Campioana mondială, Germania va primi 35 de milioane, în timp ce finalista Argentina va încasa 25 de milioane de dolari. Şi ţările care au participat la preliminarii se vor bucura de profitul generat de Cupa Mondială. Suma de 198 de milioane de dolari va trebui împărţită celor 209 selecţionate care au încercat să se califice la turneul final, conform sursei citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii