Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de români vor să devină polițiști Aproape 30 de candidaţi pe loc la Poliţie, pe posturile scoase la concurs

ro

25 Jan, 2019 22:16 1442 Marime text
E bătaie pe locurile scoase la concurs.

Sunt aproape 30 de candidaţi pe un loc, scrie observator.tv.

Ministerul de Interne are nevoie de agenţi, ofiţeri şi specialişti.

S-au înscris în cursă candidaţi de toate vârstele şi vor trece prin mai multe probe. Medicale, sportive şi teste grilă din legislaţie. Sindicaliştii atrag atenţia că, dacă procedura de selecţie nu este riguroasă, poliţiştii încadraţi din sursă externă pot duce la scăderea performanţei.

La 25 de ani, Aura vrea să îmbrace uniforma de ofiţer, la Direcţia Rutieră.

AURA, candidată: Am fost pasionata de masinute ale politiei de arme si cand eram mica. Nu mi-am ales sa ma joc cu papusile cum faceau prietenele mele. Am foarte multi prieteni politisti care imi spun mereu sa fac ceea ce îmi place.

Spune că nu o sperie dificultăţile din sistem şi că, dacă va deveni poliţistă, îi va sancţiona ferm pe cei care nu poartă centura de siguranţă. Pe ea, a salvat-o dintr-un accident grav. 

AURA, candidată: În urma impactului nu am rămas decât eu și cu el, mașinile s-au făcut praf și datorită acelei centuri de siguranță sunt astăzi în viață.

GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt IGPR: Au fost depuse peste 8400 de cereri pentru cele 290 de locuri scoase la concurs. Ne bucuram că exista o astfel de cerere, pentru ca avem nevoie de oameni cat mai bine pregatiți.

Cea mai mare concurenţă este în judeţul Dolj. 400 de oameni se luptă pentru 12 locuri în Poliţie. Florin este pompier, dar vrea să schimbe uniforma. 

FLORIN , candidat: În Poliție mi-aș dori pe posturile de la economic, având și studiile aferente. Cu pregătire foarfte multă și ambiție și muncă sper să reușesc.

La Serviciul Criminalistic al IPJ este nevoie de şase oameni. Şeful structurii spune că nu va fi uşor să-i găsească pe cei mai buni, chiar dacă s-au înscris 200 de candidaţi.

CRISTIAN BOICEA, șef serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Dolj: Eu vreau sa stiu daca acestia au pasiune, au dorinta, daca au determinare. Aici ai o a doua familie la care trebuie sa muncesti la fel de mult față de care trebuie sa ai la fel de mari obligatii. 

Sindicaliştii din Poliţie observă că unii caută doar stabilitatea unui loc de muncă sau posibilitatea pensionării înainte de 50 de ani, dar nu cunosc riscurile meseriei.

COSMIN ANDREICĂ, liderul sindicatului Europol: Sunt blamați instituția și polițiștii, dar, în mod paradoxal, aceleași persoane, când se organizează concurs, sunt primele pe listă și de cele mai multe ori primele care cad. În momentul de față, un polițist care intră în sistem debutant, salariul lui începe de la 2100 de lei. 

Potrivit Ministerului de Interne, la salariu se adaugă şi banii pentru echipament şi chirie, dar şi norma de hrană. Astfel, un poliţist încadrat din sursă externă poate ajunge la aproximativ 3500 de lei lunar. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii