Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de protestatari la Kiev

ro

19 Jan, 2014 17:06 2448 Marime text
     În Ucraina protestele durează de mai bine de două luni.  Acestea se organizează în fiecare duminică, pentru că ucrainienii sunt nemulțumiți de intențiile guvernului de apropierea față de Rusia.
    În pofida temperaturilor scăzute, mii de protestatari s-au adunat  în Piața Independenței din Kiev, pentru a protesta din nou împotriva apropierii de Rusia, și pentru susținerea reluării demersurilor de aderare la Uniunea Europeană.
      La sfârșitul săptămânii trecute, au fost adoptate o serie de legi, printre care și cea de interzicere a protestării cu fața sau capul acoperit. Din acest considerent, mulți protestatari și-au pus în cap diverse obiecte, printre care cutii de carton sau oale de gătit, tocmai pentru a lua în derâdere noua lege.

    O altă măsură care a stârnit furia ucrainienilor a fost decizia de a interzice, prin decizie judecătorească, orice manifestare în centrul Kievului, până la data de 8 martie.

   Ucrainienii sunt împărțiți în două tabere. Unii sunt împotriva actualului guvern, iar cea de-a doua tabără este împotriva primeia, pe motiv că nu ar avea un plan de acțiune care ar scoate din impas Ucraina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii