Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de persoane urmărite prin Sistemul Informatic Schengen, depistate în 2014 de poliţiştii români

ro

02 Jan, 2015 16:03 1676 Marime text
În anul 2014, poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, au depistat 8.800 de persoane şi 2.484 de obiecte, care au fost semnalate în Sistemul Informatic Schengen, transmite Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
 
 
Autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării noastre, în urma schimbului suplimentar de date și informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională  - I.G.P.R., 5.667 de persoane, ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 651de mandate europene de arestare, au identificat 120 de persoane, care erau semnalate ca fiind dispărute din statele membre şi au depistat alte 2.802 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
 
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 2.121 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale. Polițiștii români au identificat 10 arme de foc semnalate în vederea indisponibilizării, precum și 14 documente.
 
Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 3.133 de persoane căutate de autorităţile române. Dintre acestea, 1.631 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 130 de persoane erau semnalate ca fiind dispărute din România, iar 619 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.
 
Totodată, 1.088 de autovehicule și 2 documente, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.
 
În anul 2014, Biroul SIRENE a avut un aport esențial în facilitarea schimbului de informații cu privire la reținerea și arestarea unor nume sonore din lista celor mai căutate persoane la nivel internațional (Most Wanted) în baza mandatelor europene de arestare difuzate în Sistemul de Informații Schengen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii