Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:24 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

28 Dec, 2016 11:57 1216 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti, peste 5.700 parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 900.000 lei.
 
În data de 27.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în municipiul Călăraşi. În urma controlului au fost descoperite 5.724 parfumuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 900.000 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii