Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de păgubiţi RCA, victime ale sistemului "regie proprie"

ro

17 Sep, 2014 10:31 1867 Marime text
Peste 88.000 de păgubiți RCA au fost despăgubiți prin controversatul sistem „regie proprie”.

Astfel, Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) susţine într-o sesizare transmisă autorităţilor că statul român a pierdut taxe și impozite în valoare de peste 57 de milioane de euro în ultimul an, prin acest mod de acordare a despăgubirii. Pe de altă parte, societățile de asigurări care practică acest sistem au înregistrat „salvări de la plata daunei” în valoare de peste  68,7 milioane de euro/an, se arată într-un comunicat ASSAI, informează ştiripesurse.ro.

Societăţile de asigurări achită doar aproximativ 35% din valoarea reală a costurilor de reparație sub denumirea de „regie proprie”. Urmarea? Cu o sumă de bani derizorie acordată sub titlul de „despăgubire“, păgubiții RCA ajung să își efectueze reparațiile auto în service-uri auto clandestine și neautorizate RAR și cu piese foarte ieftine din dezmembrări sau neomologate, iar prin modul neconform în care au fost reparate, acele autovehicule devin un adevărat pericol pe drumurile publice, a explicat Cristian Muntean, președinte ASSAI.

Fenomenul despăgubirilor RCA prin subevaluarea daunelor a fost sesizat prima dată de ASSAI către ASF în data de 08 iulie 2013.

Acest sistem continuă și astăzi, societatea de asigurări Carpatica Asig practicând același sistem de plată a despăgubirii în „regie proprie” pentru daunele RCA, susţine ASSAI.

sursă foto: www.masini.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii