Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de jucării, confiscate în Portul Constanţa

ro

09 Oct, 2015 12:27 1776 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în două containere sosite din China, mii de jucării inscripţionate cu însemnele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de peste 1.100.000 lei, dacă ar fi fost originale.
 
Astfel, ieri, la terminalul de containere din PTF Constanța Sud Agigea, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, acționând în baza analizei de risc, au efectuat controlul fizic amănunțit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din București.
 
În urma controlului, în container au fost descoperite peste 7.500 jucării  (păpuşi), purtând însemnele unor firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
 
În aceeaşi zi, la terminalul de containere din PPF Constanța, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, acționând în baza analizei de risc, au efectuat controlul fizic amănunțit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din București.
 
În urma controlului, în container au fost descoperite peste 3.600 jucării (maşinuţe şi păpuşi) purtând însemnele unor firme de profil, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
 
Jucăriile, cu o valoare totală de peste 1.100.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali şi lăsate în custodia unui comisar vamal până la finalizarea cercetărilor.
 
În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii