Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:48 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de ceasuri susceptibile a fi contrafăcute şi portofele nedeclarate, confiscate în PTF Constanţa Sud Agigea

ro

08 Dec, 2014 10:21 832 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud Agigea din China 2.590 de ceasuri susceptibile a fi contrafăcute şi 700 de portofele nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 160.000 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost identificate 2.590 de ceasuri de mână, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 700 de portofele care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată, evaluată la aproximativ 160.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Ti-a placut articolul?

Comentarii