Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihnea Motoc Rusia desfăşoară în Marea Neagră un exerciţiu cu aplicaţii care n-au fost notificate

ro

26 Aug, 2016 23:54 2353 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că în Marea Neagră şi Marea Mediterană, Armata Federaţiei Ruse desfăşoară exerciţiul Caucaz 2016 care are aplicaţii ce nu au fost notificate comunităţii internaţionale.

„Aceste lucruri nu au cum să nu ne îngrijoreze”, a spus Motoc care a mai arătat că au fost lansate, în premieră în estul Mediteranei, în apropierea coastelor siriene, rachete de croazieră cu dezvoltare ofensivă.

" Exercițiul Caucaz 2016 este însoţit de exerciţii complementare, auxiliare care nu sunt notificate. Suntem preocupaţi de scenariile care se exersează, faptul că o serie de aplicaţii au loc în proximitatea zonei de instabilitate din estul Ucrainei. Am văzut exerciţii militare ruseşti, în premieră, în estul Mediteranei, în apropierea coastelor siriene, cu o dezvoltare ofensivă. Lucrurile nu au cum să nu ne îngrijoreze şi nu au cum să nu ne determine, alături de Alianţă (NATO) să tratăm corespunzător posturile de descurajare şi de apărare", a declarat Mihnea Motoc, potrivit romaniatv.



Ministrul Apărării a vorbit şi despre o posibilă reluare a dialogului cu Federaţia Rusă însă una dintre condiţii ar fi intrarea în legalitate în privinţa Ucrainei şi în special a Peninsulei Crimeea.

Mihnea Motoc a vorbit şi despre legea rezerviştilor militari care face ca Armata Română să aibă o rezervă de oameni pregătiţi şi remuneraţi care să poată îndeplini unele sarcini militare în anumite situaţii.

sursa foto: cotidianul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii