Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihnea Motoc - „Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională“

ro

03 Oct, 2016 21:19 1499 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat, astăzi, că Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională NATO care se va forma în România.
 
Potrivit acestuia, Bulgaria a reconfirmat că va contribui cu până la 400 de militari la brigada multinațională. De asemenea, demnitarul a amintit că și Polonia va contribui cu o companie, în schimb România urmând să participe cu o companie la grupul de luptă care se formează în această țară.
 
"Recent am avut confirmarea din partea Berlinului că Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională", a spus Motoc.
 
Pe de altă parte, el a mai amintit că brigada va coopera cu o unitate venită din partea Statelor Unite, precizând însă că rămâne de definit exact modalitatea în care se va face această cooperare.
 
"Vă asigur că mai sunt și alte discuții cu aliați importanți pe care le-am angajat la modul foarte serios și ale căror rezultate le vom anunța de îndată ce vor fi precizate și bine confirmate", a afirmat ministrul.
 
Acesta și-a exprimat convingerea că brigada va avea un caracter de "multinaționalitate reală".
 
"E o brigadă deja solidă ca pregătire, cu înzestrare foarte modernă. E certificată NATO, încadrată la un nivel foarte bun, peste 3.000 de militari. E vorba de Brigada 2 Infanterie "Rovine" de la Craiova, care va fi brigada-cadru pentru această formație multinațională. Nu va fi vorba doar de a grefa elemente din partea altor aliați, ci e vorba de a ajunge la un tot organic care funcționează ca o brigadă multinațională sub o planificare NATO", a susținut ministrul.
 
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a participat, luni, la festivitățile de deschidere a anului universitar organizate de Academia Tehnică Militară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii