Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihnea Motoc a discutat cu omologul său olandez despre apărarea militară în Marea Neagră

ro

06 Oct, 2016 19:39 1786 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul olandez al Apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert. Discuţiile celor doi oficiali s-au axat pe câteva puncte esenţiale.  

În primul rând, au vorbit despre nevoia de intensificare a consultărilor inter-aliate, pe agenda cărora România urmăreşte două obiective majore: generarea sprijinului pentru adoptarea la  apropiata reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, de la finele lunii octombrie, dar şi în perspectiva celei din februarie 2017, a deciziilor necesare transpunerii depline a măsurilor aprobate la Varşovia în ceea ce priveşte prezenţa înaintată adaptată a Alianţei în zona noastră, de sud-est, a Flancului Estic şi la Marea Neagră fiind primul dintre ele.
 
Cel de-al doilea, de natură mai practică, mai aplicată, dar la fel de important, ţine de identificarea contribuţiilor voluntare ale aliaţilor României pentru constituirea şi operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale din România, precum şi consolidarea celorlaltor elemente de amprentă aliată, ce ţin de dezvoltările din domeniile maritim şi aerian.
 
Un alt punct definitoriu al convorbirilor purtate cu ministrul olandez s-a referit la cooperarea militară bilaterală, unde există domenii în care România poate beneficia de expertiza olandeză (îndelunga experienţă în operarea avioanelor F-16 sau lecţiile învăţate din dezvoltarea Forţelor pentru Operaţii Speciale fiind doar două dintre exemple.
 
sursa foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii