Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai, tânărul în scaun cu rotile, salvat din Colectiv „Eu am alunecat din scaun şi nu i-am mai văzut pe niciunul”

ro

01 Apr, 2016 23:06 1132 Marime text
Mihai Popescu, tânărul de 15 ani aflat în scaun cu rotile, este nerăbdător să-şi revadă prietenul care l-a salvat de la moarte din incendiul de la Colectiv.

După ce a intrat în Colectiv, băiatul şi-a trimis tatăl acasă, fără a se gândi o secundă că în acel loc avea să se dezlănţuie iadul.

„Când am intrat, i-am spus lui tata să plece. Am mers cu o oră mai devreme ca să prindem locurile în faţă, am fost fix lângă scenă. Am aşteptat şi flăcările au început fix când s-a terminat concertul, de la nişte artificii, a luat foc un stâlp, s-a panicat lumea, eu nu m-am panicat, am stat calm şi Laur şi Pavlos m-au luat de marginile scaunului şi m-au dus spre ieşire. Când uşile s-au deschis, un vânt cald ca o explozie am căzut toţi pe spate. Eu am alunecat din scaun şi nu i-am mai văzut pe niciunul. Vreo 6-7 minute mi-am ţinut respiraţia. Am luat o gură de aer şi am strigat după ajutor. Pavlos a venit şi m-a tras afară că eram foarte aproape de ieşire", a povestit Mihai, citat de romaniatv.net.

Mihai a revenit la şcoală, deşi încă nu poate scrie.

Bilanțul celor decedați se ridică la 64, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii