Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Sturzu- „CNA-ul este mai politizat și din ce în ce mai deprofesionalizat”

ro

21 Oct, 2015 19:19 2117 Marime text
 
Deputatul social-democrat Mihai Sturzu, membru al Comisiei pentru cultură, la o dezbatere pe tema Legii audiovizualului a declarat, astăzi, faptul că după 25 de ani de funcționare Consiliul Național al Audiovizualului este, „mai politizat și din ce în ce mai deprofesionalizat” și de aceea trebuie resetat pornind de la componența lui.
 
„După 25 de ani, CNA-ul este mai politizat și din ce în ce mai deprofesionalizat. Cred că trebuie să resetăm CNA-ul pornind și de la modul în care componența lui este alcătuită. Politicul să aibă un rol mai mic, mai puțini reprezentanți și lângă aceștia să fie reprezentanți ai televiziunilor, ai instituțiilor de învățământ superior din zona de jurnalism, arte, cultură și reprezentanți ai zonei academice și ai societății civile”, a declarat Mihai Sturzu, potrivit agerpres.ro.
 
Sturzu consider că CNA trebuie să aibă un rol de cercetare și de educare, pentru că este ineficient să dai amenzi și nu e nevoie „de un CNA care să stea cu biciul pe televiziuni”.
 
„Degeaba amendezi o televiziune care încalcă până și norme ale bunului simț, încât din 30 de secunde de publicitate o acoperă (amenda — n.r.). Iau în calcul în costurile producției și posibile amenzi de la CNA. Prin urmare, am hotărât ca, până la sfârșitul acestei luni, oamenii implicați în această dezbatere să transmită propunerile lor de modificări legislative, iar în 3 noiembrie vom dezbate în Comisia pentru cultură acest subiect”, a subliniat deputatul social-democrat.
 
 
De asemenea, Radu Herjeu, membru al CNA, a afirmat că instituția își face datoria, dar a susținut că o reformă radicală în mass-media nu se poate face fără o reformare a societății românești, conform aceleiași surse.
 
„Televiziunea în România este o oglindă a societății. Programele acelea nu trăiesc cu bani din cer, trăiesc din publicitate obținută pe baza audiențelor foarte mari. Să vedem dacă nu cumva există și o vină a societății românești pentru ceea ce se întâmplă la televizor. Asta însemnând clasă politică, societate civilă, sistem de învățământ și telespectatori”, a spus membrul CNA.
 



Sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii