Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre, despre câinele în căruț „Bursuc nu reprezintă problema animalelor fără stăpân, ci este radiografia orașului și țării”

ro

28 May, 2015 17:36 5881 Marime text
 
Mihai Petre, președintele Asociației M10 Constanța a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care transmite că Bursuc, câinele care se deplasează într-un căruț și pe care îl îngrijește un om al străzii, a fost luat de hingheri.
 
„De ce hingherii îmi stârnesc o repulsie maximă?
De ce le-aș da numai șuturi în cur?
De ce, dacă aș fi primar, una dintre primele vizite (asta însemnând în primele trei zile de la preluarea mandatului) ar fi la centrul de ecarisaj unde i-aș alinia pe toți?
Astăzi, din parcul de la Sala Sporturilor, l-au luat pe amărâtul ăsta din căruț, de care avea grijă un om al străzii.
Bursuc este un câine chinuit, care funcționează doar în jumătatea de sus. Cea de jos este paralizată. Cu toate că este cum este și se deplasează numai într-un căruț, un om al străzii doarme cu el, îl plimbă, îl hrănește etc.
Iar specia asta de om al cavernelor, cu numele de hingher, a vrut să-și demonstreze inteligența, bărbăția și profesionalismul nu pe un câine, ci pe o jumătate de câine.
Jumătate de câine, mai om decât sălbaticii ăștia care-și spun oameni”, a postat Mihai Petre pe Facebook.
 
„Mi se pare de domeniul fantasticului să crezi că un câine în căruț, care nu se poate deplasa fără căruț, deci fără a fi tractat de cineva, poate să muște necontrolat. E un câine amărât, un suflet nevinovat. Bursuc nu reprezintă problema animalelor fără stăpân, ci este radiografia orașului și țării, pline de animale în piele de om”, a mai scris președintele Asociației M10 Constanța.
 
Cum era de așteptat, reacțiile nu au întârziat să apară, iar oamenii au început să se revolte.

„Dacă puteți eliberați-l. Este blând. Îl văd în fiecare zi în drum spre teatru. Are suflet ca orice ființă. Când îl hrănești simți mulțumirea din ochii lui blânzi”, a comentat un constănțean.
 
„Nivelul ignoranței este atât de mare încât îți face rău fizic...”, a scris altă persoană.
 
„1.Nu ar fi mușcat pe nimeni, clar. 2.Dacă eu am obligația să-mi țin câinele în lesă, copilul de ce e nesupravegheat? Când un copil lăsat aiurea e mușcat de un câine cu sau fără stăpân, părinții trebuie trași la răspundere. Sunt și excepții, de acord, dar foaaarte rare”, a postat o persoană.
 
„Ok, câinele ar fi mușcat. Din nou vorbim de un câine cu stăpân care îl ținea mereu în lesă pentru că și deoarece se observă din poză. Pe lângă că este un abuz pe Legea 258/2013, dar s-au luat și ei de primul amărât care nu are habar de drepturile cetățeanului, numai pentru a își face norma de muncă. Câinele de care îți este frică în parc încă este liber și o sa fie și mâine și în august liber. Alergăm după cei faultați că restul sunt prea rapizi pentru noi”, a scris o persoană.
 
„Oricum, e abuziv să îl ridice de lângă stăpânul lui, chiar dacă e homeless, tot câinele lui este”, a mai comentat altcineva.



Sursa: Facebook Mihai Petre
Sursa foto: Facebook Mihai Petre
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Boala incurabila? 31 May, 2015 09:53 Posibil ca stapanul sau sa nu fi avut acte conform legii. Posibil ca acel caine sa fi suferit de o boala incurabila, caz in care ar fi fost eutanasiat si pe vechea lege Marinescu. Reamintesc multora ca legea Marinescu permitea eutanasierea animalelor bolnave incurabil. Bolnav incurabil nu inseamna obligatoriu un animal aflat in suferinta cronica, in agonie, ci doar bolnav incurabil, adica o boala pentru care nu exista tratament. Un animal bolnav incurabil se poate simti bine si totusi sa fie eutanasiat si dupa vechea lege - legea Marinescu - dar si dupa legea actuala, in conformitate cu un normativ al bolilor incurabile. Adica boli pentru care nu exista tratament. A nu se confuda cu un animal accidentat care agonizeaza. Aia nu e boala incurabila, ala e accident. Boala incurabila inseamna pur si simplu boala pentru care nu exista tratament.
  • Avea acte? 30 May, 2015 17:06 Dar Bursuc asta avea acte in regula sau incalca legea? Si daca nu avea nu se putea gasi o miloasa de asociatie care sa-l ajute pe omul strazii cu niste acte in regula?
  • Ella 29 May, 2015 20:15 Nu stiti ce s-a intamplat acolo! de ce sariti pe medic si nu pe nevertebratul de hingher care a facut atatea eforturi sa ridice un catel care avea stapan??? Mai mult ca sigur ca, atunci cand a ajuns la centru, bietul Bursuc nu mai avea caruciorul si sigur jegul de om care l-a ridicat nu a spus nimanui ca Bursuc are un stapan care il iubeste si pentru care inseamna atat de mult. Imbecilii sub-umani care merg pe strazi iau un card de bani pentru fiecare animal predat la centru asa ca.... fac pe dracu'n patru sa ridice tot ce misca! Imi pare extrem de rau pentru Bursuc si pentru taticul lui. Nu am cuvinte, numai lacrimi. Alearga liber Bursucel, esti intr-o lume mai buna... noi te-am tradat :(
  • traian 29 May, 2015 18:39 Asta este abuz de putere, abuz in serviciu, exces de zel si cruzime gratuita. Nu angajezi sadici sa lucreze cu animalele asa cum nu angajezi pedofili in orfelinate! Hingherii au distrus viata a doua fiinte - pe Bursuc l-au ucis iar lui Liviu i-au sfaramat sufletul. De ce mai este nevoie ca sa luam atitudine? Sau mergem in continuare pe principiul (cretinoid) ca "tot ce este caine trebuie ucis" - adica devenim extremisti?
  • Razvan 29 May, 2015 14:45 "Medicul" care l-a eutanasiat, trebuie demis de urgenta si totodata trebuie sa i se retraga liberul de practica, pentru ILEGALITATEA comisa.
  • Eleonora 29 May, 2015 10:11 Vrem ca medicul veterinar care a decis sa ucida acest caine la cateva ore dupa ce a ajuns la hingheri sa fie tras la raspundere pentru acest abuz. Bursuc traia bine merci alaturi de stapanul sau, care il iubea, il hranea.Faptul ca era un om al strazii nu da dreptul sa ii calcati in picioare sufletul si sa ii ucideti cainele! Este un Dumnezeu in fata caruia veti da socoteala pentru aceasta crima, dar pana la asta, vrem sa dati socoteala in fata oamenilor, voi toti cei pe care banul nu va mai satura si ati ajuns sa va bucurati de moartea unui suflet nevinovat, bland, care nu facea rau nimanui si de nenorocirea altuia pentru care acest caine era singura sa alinare pe aceasta lume! Colegiul Medicilor Veterinari... aveti printre voi un mercenar care va face breasla de rusine, va rugam sa luati masuri!
  • mihaela 28 May, 2015 21:57 Bursuc a fost omorat la scurt timp dupa ce a fost luat de hingheri!!!
  • Virgil Nita 28 May, 2015 18:27 Pana la urma s-a dus cineva sa-l scoata de la ecarisaj pe Bursuc? Ofer ajutor in acest sens-tel. 0723/346728