Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:52 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Mihai Perifan şi Damu Fudulea, trimişi în judecată în stare de arest preventiv (referat propunere arestare)

ro

10 Apr, 2015 11:39 2405 Marime text
Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Direcţiei Naţioanle Abticorupţie (DNA) a emis următorul comunicat de presă:
 
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța, au dispus trimiterea în judecată,  în stare de arest preventiv, a inculpaților:
 
PERIFAN MIHAI, șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de dare de mită,
 
FUDULEA DAMU, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă, detașat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
       
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro.
La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale de la inculpatul Perifan Mihai a sumei de 15.000 euro, dată de acesta cu titlu de mită ofițerului de poliție.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

UPDATE: Ruda pentru care ar fi intervenit şeful OJPC Constanţa ar fi fratele său, Daniel Perifan, ginerele afaceristului Costică Zelcă, apropiat atât al lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, cât şi al lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Daniel Perifan este partener de afaceri cu socrul său, Costică Zelcă, în SC Romfish Marina SRL, firmă în care apare şi turcul Binali Tarakci. Acesta figurează, alături de Adriana Bolboceanu şi de Geo Iulian Bolboceanu, în SC Corsa Company SRL, firmă în care a fost cooptat, în 2006, Georgică Giurgiucanu, unul dintre cei aproape 40 de inculpaţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În cauza mai sus precizată, Giurgiucanu este judecat, din 2008, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Referatul DNA privind arestarea lui Mihai Perifan şi a lui Damu Fudulea (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 10 Apr, 2015 17:00 Mare pacat , amandoi sunt super oameni!