Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:33 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Mihai Perifan, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor din Constanţa, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE (rechizitoriu)

ro

26 Oct, 2015 15:48 3242 Marime text
Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, cât şi de Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au fost condamnaţi definitiv.
 
Azi, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Perifan să execute 1,6 ani de închisoare. Fudulea a rămas cu un an de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelcă

La începutul lunii iulie, Mihai Perifan a fost condamnat de judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, la 1,6 ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru cumpărare de influenţă. Damu Fudulea a luat un an de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

Conform DNA, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, se mai arată în documentele oficiale.

UPDATE 16.28 - minuta Curţii de Apel Constanţa

„Solutia pe scurt: Dec./ În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpaţii Perifan Mihai şi Damu Fudulea împotriva sentinţei penale nr. 248/03.07.2015 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 2489/118/2015. În baza art. 423 alin. 2 Cod procedură penală desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând: 1. În baza art. 67 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Perifan Mihai pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal şi art. 66 alin. 1 lit. k Cod penal ( constând în interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public ) pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Perifan Mihai pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal şi art. 66 alin. 1 lit. k Cod penal (constând în interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public). Pedeapsa principală de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului Perifan Mihai se execută în regim de detenţie, conform art. 60 Cod penal. În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului Perifan Mihai perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 20.03.2015 la data de 03.07.2015. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile art. 91 Cod penal, art. 93 Cod penal cu privire la inculpatul Perifan Mihai. 2. În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului Damu Fudulea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 20.03.2015 la data de 03.07.2015. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, în măsura în care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală suma de 200 lei, reprezentând onorari1 parţiale apărători desemnaţi din oficiu - avocat Scupra Florin ( 100 lei ) şi avocat Damian Alin. ( 100 lei ) se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26.10.2015“.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii