Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban se află în vizită de lucru, la Madrid

ro

16 Jun, 2015 14:49 1873 Marime text
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, conduce delegaţia CCIR care se află la Madrid, Spania, în perioada 15-16 iunie 2015. Vizita de lucru la Madrid include întâlniri cu reprezentanţii companiei Repsol, companie petrolieră spaniolă prezentă în peste 30 de ţări, precum şi cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a Spaniei şi Camerei de Comerţ şi Industrie Madrid.
Mihai Daraban a discutat despre importanţa acestei delegaţii pentru companiile româneşti şi spaniole: „Această vizită de lucru vine în sprijinirea cooperării economice între România şi Spania, luând în considerare şi numărul ridicat al cetăţenilor români pe teritoriul Spaniei care, conform INS, în 2014, reprezenta cca 15,9% din totalul străinilor din Regat. În ultimele decenii, caracterul distinctiv al relaţiilor bilaterale a fost pozitiv influenţat de prezenţa pe teritoriul spaniol a acestei semnificative comunităţi româneşti şi de domeniile comune de interes precum energia regenerabilă sau investiţiile în proiecte dezvoltate în vecinătatea estică a Europei”. Daraban a amintit deschiderea pieţei româneşti faţă de investiţiile entităţilor economice din Spania, evidenţiind sectorul construcţiilor şi al infrastructurii de transport terestru şi martim.
Anul trecut, la sfârşitul lunii august, erau înregistrate în România 5.250 societăţi cu capital spaniol, cu o valoare a capitalului social subscris de 1,17 miliarde euro. Spania ocupă locul 8 în clasamentul statelor după numărul de companii cu capital străin în România. În structura investiţiilor spaniole în România, se numără infrastructura (feroviară şi rutieră), sectorul energetic (îndeosebi cel producător de energie regenerabilă), agricultura, turismul şi unele ramuri industriale (prelucrarea lemnului, industria chimică, sectorul de piese auto, industria textilă, industria alimentară, etc.).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii