Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban, prezent la Forumul economic de la Budapesta

ro

15 Jul, 2014 16:31 2034 Marime text
În perioada 14-15 iulie 2014, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban s-a aflat în cadrul delegaţiei oficiale române pentru a participa la lucrările celei de-a VI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-ungare de cooperare economică.
 
Cu acest prilej a fost organizat un Forum Economic româno-ungar. Cei patru înalţi oficiali, Ministrul Economiei, Constantin Niţă, Szijjarto Peter, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Lazlo Parragh, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Ungariei au prezentat oportunităţile comerciale şi de dezvoltare între comunităţile de afaceri, in  formează Biroul de presă al CCIR.
 
În discursul său, preşedintele CCIR s-a referit la importanţa relaţiei economice cu Ungaria, a Dunării ca factor de stimulare a economiei şi nu în ultimul rând la necesitatea echilibrării balanţei comerciale.
România este, după Germania, al doilea partener de export pentru Ungaria, 6% din exporturile Ungariei fiind îndreptate către piaţa românească, volumul total al schimburilor comerciale dintre ţările noastre atingând 6,7 miliarde de euro la sfârşitul anului 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii