Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Mihaela Fărmuş, avocat în Baroul Sibiu, reţinută pentru 24 de ore

ro

13 Mar, 2015 13:57 1800 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 12.03.2015, a inculpatei 
 
FĂRMUȘ (fostă BUD) MIHAELA, avocat în cadrul Baroului Sibiu, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:
- favorizarea infractorului şi
- instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități
 
În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
 
În datele de 11 şi 12 martie 2015, inculpata Fărmuș Mihaela, avocat în cadrul Baroului Sibiu, a determinat o persoană să participe, în substituirea sa, la activitățile de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul nr. 189/P/2012 și să exercite atribuții ale profesiei de avocat, cunoscând faptul că această persoană nu deţine calitatea de avocat.
Astfel, în scopul creării unei aparențe de legalitate, inculpata Fărmuș Mihaela a emis două împuterniciri avocațiale, prin care a împuternicit persoana respectivă să acorde asistență juridică în fața Direcţiei Naţionale Anticorupţie inculpatei Deaconu Georgia Ioana, urmărind ca actele întocmite de organele de urmărire penală să fie lovite de nulitate absolută, cu consecința imediată a zădărnicirii urmăririi penale şi a întârzierii tragerii la răspundere penală a inculpatei Deaconu Georgia Ioana.
Inculpata Fărmuș Mihaela este apărătorul ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv în dosarul nr. 189/P/2012 al Secției de combatere a corupției din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (vezi comunicat nr. 256/VIII/3 din 10 februarie 2015).
      
        Inculpatei FĂRMUȘ (fostă BUD) MIHAELA i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată la data de 13 martie 2015, la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
 
  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii