Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microsoft, Carpatica şi retrocedările ilegale, marile dosare de corupţie deschise în 2014

ro

30 Dec, 2014 16:33 1431 Marime text
Parlamentari, foşti miniştri, preşedinţi de consiliu judeţean şi şeful DIICOT au ajuns în atenţia anchetatorilor pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită sau abuz în serviciu, cazurile Microsoft, Carpatica sau cele privind retrocedări fiind printre marile dosare deschise în acest an.
Anchetele din acest an ale procurorilor au scos la iveală implicarea unor demnitari sau oameni din justiţie în cazuri de corupţie, în care prejudiciile aduse se ridică la sume de ordinul sutelor de milioane de euro.

Unul dintre cele mai mari dosare din 2014 este cel cunoscut sub numele de "Microsoft". Numele grele ale acestui dosar sunt senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău, foşti miniştri pe care DNA îi acuză de fapte de corupţie legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft. Anchetatorii spun că persoanele implicate ar fi cerut 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.
Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii