Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metodă în premieră Cum sunt convinse viitoarele mămici să renunţe la ţigări

ro

10 May, 2016 20:41 1302 Marime text
După cum au dovedit, de-a lungul anilor, mai multe studii, consumul de tutun în perioada sarcinii poate provoca avortul spontan, nașteri premature, subdezvoltare a fătului. Cu toate acestea, aproximativ 20% dintre femeile însărcinate din Franța nu renunţă la această activitate.
 
În contextul prezentat, nu mai puţin de 16 maternități din Franţa vor să încerce, în premieră, să le convingă pe viitoarele mămici să renunţe la ţigări. Pentru a face acest lucru, li se ofere bonuri de cumpărături.
 
În cadrul acestui program pilot sunt recrutate 400 de femei însărcinate în cel puțin patru luni și jumătate, majore și care fumează cel puțin 5 țigări pe zi, potrivit AFP.
Femeile primesc în medie 300 de euro pe lună, iar medicii se asigură de abstinența tabagică a acestora prin controale periodice.
 
Prin oferirea de bonuri de cumpărături se poate acționa pozitiv asupra persoanelor dependente, stimulând centrii plăcerii prin invitația de a merge la cumpărături. Astfel, subiectul știe că poate primi o altă recompensă dacă renunță la viciul său.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii