Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda „accidentul” face noi victime. Modul de operare s-a schimbat

ro

05 Mar, 2015 10:48 1033 Marime text
O femeie de 85 de ani, din Constanța, a reclamat autorităţilor că, ieri, în jurul orei 14.30, a fost apelată telefonic la domiciliu de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi avocatul nepotului său, ce a comis un accident rutier soldat cu două victime în Australia, motiv pentru care i-a solicitat 8.400 euro, pentru ca nepotului său, să nu i se întocmească dosar penal și să nu facă pușcărie. Femeia i-a spus că nu are această sumă disponibilă și că toți banii îi are la bancă, în casă având decât  40 dolari și 800 lei.
 
În jurul orei 15.00, s-a prezentat la poarta imobilului un tânăr, care a ridicat bani pe care femeia susţinea că îi are în casă, dar i-a mai spus bătrânei că această sumă nu este suficientă și că ar mai avea nevoie de cel puțin 10.000 lei bani, pe care o să vină să îi i-a mai târziu, după ce va fi contactată telefonic. Totodată, acesta i-a sugerat să i-a împrumut bani de la vecini, fapt pentru care femeia s-a dus la o vecină cerându-i împrumut suma de 10.000 lei.

Vecina s-a sesizat că a fost înșelată, fapt pentru care a sesizat familia și organele de poliție. Prejudiciul este 960 lei. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Poliţiştii trag un nou semnal de alarmă: „Sub nici un motiv nu daţi bani persoanelor necunoscute care vă apelează telefonic şi vă comunică faptul că o rudă a avut un accident rutier, fie în România sau în altă ţară şi sunaţi imediat la 112 sau la poliţie!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii