Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Atenţionarea de cod galben a intrat în vigoare acum Dobrogea sub imperiul viscolului

ro

28 Dec, 2014 09:56 2978 Marime text
Ce aţi văzut până acum a fost doar „un fulg“. Urmează alte două zile în care ninsorile nu vor slăbi nicio regiune şi, mai rău decât atât, viscolul va mătura cu furie toată ţara până marţi.Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei, unde, de asemenea vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. Avertizarea intră în vigoare la ora 20.00.


Codul Portocaliu pândește la ieșirea din județ
În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40...50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

UPDATE, ora 10.05
Ministrul de interne cere ajutorul armatei.
ANM avertizează că aceste coduri galbene și portocalii s/ar putea transforma în cod roșu. Ministrul de Interne Gabriel Oprea, a activat comandamentul de iarnă. Vicepremierul avertizează șoferii să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar.
Totodată, ministrul de Interne a afirmat că în această perioadă, totate firmele care au contracte de deszăpzire vor fi vericate de CNADNR.
„Unde mai există strat de zăpdadă pe drumuri, interveniți de urgență!“, transmite vicepremierul Gabriel Oprea.
Acesta atenționează inclusiv administratorii pensiunilor montante, cărora le revine sarcina de a informa turșiștii cu privire la situația precipitațiilor.
Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a fost convocat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. Ședința Comitetului se desfășoară în sistem de videoconferinţă cu prefecții și reprezentanții structurilor teritoriale de ordine și siguranță publică.

UPDATE, ora 11.30:
Prefectul Constanţei, Levent Accoium, i-a înştiinţat deja pe primarii din judeţ să înfiinţeze comitete locale pentru situaţii de urgenţă. Nu toți însă au răspuns solicitării acestuia. Constanţa va fi, la noapte, sub cod galben de viscol, avertiyeayă meteorologii, iar în județele învecinate este instituit cod portocaliu. Trebuie precizat faptul că, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, drumarii au acţionat, noaptea trecută, cu 32 de utilaje pe drumurile naţionale şi 38 utilaje pe drumurile judeţene

RAJDP a  mobilizat 100 de drumari a împrăștiat 300 de tone de material antiderapant
Conform reprezentanților RAJDP Constanța „Utiljele au acționat toată neaptea, drumurile sunt practicabile, nu au fost probleme pe drumurile din județul Constanța. Dacă vremea se va înrăutăți, suntem pregătiți să intervenim, toate mașinile și utilajele au fost pregătite, încărcate cu material antiderapant și sunt alimentate cu combustibil“, au declarat reprezentanții dispeceratului RAJDP Constanța pentru ZIUA de Constanța.
Șeful regiei precizează că „s-a acționat pentru deszăpezire și combaterea poleiului în cursul zilei de astăzi începând cu ora 4.00 dimineața cu un număr de 36 de mașini și utilaje cu lamă“. „De asemene RAJDP a  mobilizat 100 de drumari a împrăștiat 300 de tone de material antiderapant, în zonele predispuse la formarea gheții și a poleiului pe întreaga rețea de drumuri județene“, a explicat Adrian Gâmbuțeanu șeful RAJDP Constanța. Carosabilul este acoperit parțial cu zapadă bătătorită, putând apărea și porțiuni acoperite cu polei sau gheață explică Adrian Gâmbuțeanu.

Citește AICI mai multe detalii despre situația drumurilor și recomandările ministrului Gabriel Oprea. 

UPDATE, ora 12.20

Polițiștii constănțeni dau câteva sfaturi despre cum ar trebui să se comporte în trafic și nu numai șoferii și pietonii având în vedere atenționările de vreme rea. Citește aici ce ar trebui să faceți în aceste zule în care vremea se va înrăutăți.


UPDATE 20.00

Avertizarea de cod galben şi portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, a intrat în vigoare la ora 20.00 şi este valabilă până luni seară, la ora 20.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii