Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Caniculă moderată de briză şi indice UV ridicat

ro

22 Jul, 2012 13:35 1555 Marime text

ANM a emis o atenţionare COD GALBEN DE CANICULĂ, valabilă şi astăzi, conform căreia, în regiunile sudice şi estice canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat. Se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jur de 39 de grade în extremitatea de sud a ţării.

Conform atenţionării INMH, canicula persistă în Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, unde, din nou, dinsconfortul termic determinat de valorile termice excesive şi umiditate vor face aerul irespirabil. În celelalte regiuni, după-amiază vor cădea averse însoţite de fenomene electrice, vânt alert, posibil chiar grindină. Maximele vor fi cuprinse între 23...24 de grade în vest şi nord şi 38..39 de grade în Lunca Dunării.

La mare, soarele va fi pe cer toată ziua, dar atenţie cu expunerea la soare în jurul prânzului când cantitatea de radiaţie ultravioletă va înregistra valori ridicate - un indice UV de aproape 9. Vântul sprinten va modera temperatura aerului - 30...33 de grade în mai toate staţiunile de pe litoral. Apa mării este o soluţie benefică pentru a ne răcori, aceasta va măsura în jur de 25 de grade.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/prognoza-meteo_900410.html#ixzz21KYDJcEY

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii